fbpx

Хоспис в София? Вижте някои от предимствата

Основната задача на хосписите като заведения за здравни грижи е да осигурят качествена медицинска помощ на хора с хронични или инвалидизиращи заболявания, както и да полагат палиативни грижи за хора с напреднал стадий на заболяване и оказване на емоционална подкрепа на семействата им.

Грижите за страдащ близък, възрастен или много болен в домашни условия, са трудни, а понякога и невъзможни поради липсата на специални умения, възможност или време. Наемането на човек решава проблема само частично. Настаняването в хоспис е възможно най-доброто решение и за болния, и за близките му.

В град с големината на София възможностите за използване услугите на хоспис са много. Най-важно за заведение от такъв тип е опитът, съчетаването на класическите медицински грижи с модерни технологии и специалното лично отношение към работата.

Информирайки се за хосписи в София, ще откриете, че съчетанието от хоспис и резиденция за възрастни е най-добрата алтернатива.

Предимствата на хоспис в София от подобен тип не са малко и вие можете да сте напълно спокойни за качественото обгрижване на близките си в тях.

Денонощни медицински грижи

Медицинското обслужване на пациентите в хосписа се извършва от специалисти с богат професионален опит. Това са не само лекари с висока квалификация, но и медицински сестри, рехабилитатори и кинезитерапевти, болногледачи, хигиенисти и санитари. Близките на болните трябва да знаят още, че хосписът ще осигури  помощ от психолог и социален работник.

Особено отговорни са грижите за лежащо болните и за пациентите с деменция. Медицинските лица осъществяват постоянно наблюдение за редовното приемане на лекарства, за границите на кръвното налягане, извършват вливания, поставят инжекции, обработват декубитални рани и др.

Добрата двигателна култура играе ключова роля за физическото състояние на пациентите и за самочувствието им. Рехабилитационните грижи са насочени към поддържането на форма съобразно възможностите на всеки болен.

Докато грижите за личната хигиена могат да бъдат изключително предизвикателство при домашни условия, в хосписа пациентите са винаги добре обслужени и спокойни в това отношение.

Качествена храна

За поддържането на силна имунна система от голямо значение е храненето. Редовното приемане на питателна и здравословна храна и особеното внимание към нуждата от диети оказва положително влияние върху цялостното здравословно състояние на организма.

Удобства и уют

Пациентите в хосписа могат да бъдат настанени в единична, двойна или стая за интензивна грижа. Всяка от тях разполага със санитарен възел, снабдена е с мултифункционално електрическо легло, удобна мебелировка, безжичен интернет и кабелна телевизия.

Към удобствата се отнасят и зала за гимнастика, площадка за раздвижване, салон за красота, библиотека и място за провеждане на арт терапия, настолни игри, семинари и др.

Подходяща локация

Хоспис близо до София, намиращ се в подножието на планината, ще осигури чист въздух на настанените в него, тишина и спокойствие, далеч от шумния град. От друга страна, при такова местоположение близките на пациентите могат да ги посещават много по-често.

Гарантирана сигурност

Всеки пациент в хосписа може да разчита не само на грижи от медицински, хигиенен и битов характер, но и на сигурност. Денонощният екип за мониторинг е готов да реагира при всяка непредвидена ситуация, а 24/7 видеонаблюдение гарантира сигурността на всички в хосписа.

Хосписът не може да замени изцяло истинския дом, но създава всички необходими условия за достоен живот и допринася за по-голямото спокойствие на пациентите и техните семейства.

Други статии