fbpx

Споделени истории на пациенти на Хоспис за възрастни „Сердика“

Верига хосписи за стари хора „Сердика“ цели преосмиляне на понятията „старчески дом“ и „хоспис“. За преобърнатата представа относно грижата за възрастни в България и трудните ситуации пред избора говорят близки на настанените:

Днес ще Ви запознаем с нелеката история на Маргарита Георгиева Пехливанова, споделена от нейната приятелка от най – ранна детска възраст, Ивета, която потърси услугите на Хоспис за възрастни „Сердика“ преди няколко месеца, опитвайки се да й помогне в подсигуряването на постоянна комплексна медико – социална грижа и по-добро качество на живот.

Деян Митков сподели с нас „олекотена“ история за своя баща, Веселин Борисов. „Олекотена“, защото по думите му е много трудно физически и емоционално да бъдат обобщени животът и значението на една легенда като него в няколко реда.

Този път представяме историята на Василка Симеонова, споделена от нейната дъщеря, д-р Ева Борисова, която потърси услугите на Хоспис за стари хора „Сердика“ преди половин година, опитвайки се да й подсигури денонощна сигурност и ежедневен комфорт.

pexels-brett-jordan-4276752

Елена е внучка на Петър Игнатов Димитров, настанен в Хоспис „Сердика“ през месец ноември 2022 г. Водена от най-висша форма на обич, тя сподели накратко през какви етапи са минали до момента на вземане на решението той да бъде настанен в дома за възрастни за адекватна грижа и сигурност в ежедневието.

Previous slide
Next slide

Верига хосписи "Сердика"

Ако имате въпроси или желаете да ни посетите, моля попълнете формата за контакт или ни се обадете!

Делнични дни: 08:00 – 20:00

Събота и неделя: 09:00 – 13:00

 

тел : 0884 500 000