fbpx

Кога е правилното време да ползвате услугите на хоспис

Понякога, когато става дума за последните дни, семействата и пациентите може да изживеят много трудни моменти. Това е моментът, в който може да се окаже полезна помощта на хосписа.

Хоспис е място, което предлага комплексна грижа и подкрепа на пациенти с терминални заболявания. Тези програми предоставят лечебно, физическо, емоционално и духовно лечение на тези, които скоро ще напуснат този свят.

Въпросът е, кога да потърсите помощта на хосписа? Ето някои фактори, които може да ви помогнат да вземете решение:

  1. Терминално заболяване

Когато пациентът е диагностициран с терминално заболяване, което означава, че заболяването му не може да бъде излекувано и му остават ограничени дни, седмици или месеци, хосписът може да предложи помощ.

  1. Липса на качество на живот

Ако заболяването на пациента причинява значително намаление на качеството на живота му, включително болка, неспособност да се грижи сам за себе си, депресия и други подобни симптоми, хосписът може да предложи помощ.

  1. Многобройни болници и медикаменти

Ако пациентът се лекува в многобройни болници и приема много лекарства, които не могат да подобрят здравословното му състояние, хосписът може да предложи помощ, за да се гарантира качеството на живот на пациента.

  1. Изтощаваща грижа от страна на семейството

Ако грижата за терминално болен член на семейството е прекалено изтощителна и натоварваща, хосписът може да предложи помощ, за да се осигури по-добра грижа за пациента и да се разредят натоварващите задължения от страна на семейството.

  1. Желание за спокойствие и комфорт

Ако пациентът изрази желание да прекара последните си дни в спокойствие и комфорт в уютна обстановка, хосписът за стари хора може да предложи подходящи условия и грижи, за да се осигури това.

Хосписът може да предложи много полезни услуги, за да помогне на терминално болни пациенти и техните семейства да се справят по-добре с трудната ситуация. Ако ваш близък има терминално заболяване и изпитва физически или емоционални затруднения, може да бъде време да разгледате възможността да потърсите помощ от хоспис. Това ще ви помогне да осигурите качествена грижа и подкрепа за ваш близък в последните му дни, което е много важно.

Други статии

Заболявания, които налагат грижа в хоспис

Заболявания, които налагат грижа в хоспис

Хосписната грижа е специализирана медицинска помощ, предназначена за подпомагане на хора с терминални заболявания. Този вид грижа е фокусиран върху облекчаването на болката и други