fbpx

 Разкажете ни за Вашата майка Василка Симеонова! Коя е тя?

 

Майка ми не обича да бъде сама. Много социален човек е – обича комуникацията, груповите активности. Обича да пее и да слуша музика.

 

 Как се стигна до търсенето на хоспис?

 

Наложи се да потърсим хоспис за дългосрочна грижа за нея, тъй като тя има сериозна и бързоразвиваща се деменция. Започна да бърка лекарствата си, да пропуска редовния им прием. Забелязахме, че страда от загуба на памет, намаля и двигателната й активност и започна да залита, а понякога и да пада. Страхувахме се да не се нарани. Самотата не й се отразяваше добре – затова оставането й вкъщи не беше опция.

 Колко време търсихте хоспис и защо избрахте Хоспис и Резиденция за възрастни “Сердика”?

Не търсихме много време – свързахме се с Хоспис и Резиденция за възрастни “Сердика” в края на месец октомври 2022г. Организирахме настаняване в рамките на няколко дни. Почти половин година по – късно, продължаваме да бъдем спокойни и доволни от избора си.

Промени ли се тя след настаняването? Как?

Майка ми вече е с много по – голяма самочувствие! Храната е прекрасна, нямаме лоши впечатления от никого! Адмирации от цялото обслужване, всички възрастни хора, които виждаме там, изглеждат щастливи. Психичното й състояние изисква много грижи, поради деменцията си тя не обича самотата. Изненадани сме как изглежда всеки път, когато отидем там – чиста и спретната. Всички са толерантни и любезни, много сме домолни от портиера, Добри, които винаги ни посреща с усмивка.

Какво Ви дава Хоспис и Резиденция за възрастни “Сердика”?

Приятно изненадани сме от високото ниво на услугата! Благодарни и спокойни сме!

Какъв съвет бихте дали на хората, които се страхуват и дори срамуват да потърсят помощ за близките си?

Препоръчваме на хората, които се нуждаят от грижи за възрастните си близки да не се страхуват да потърсят помощ!

Как да изберем правилния хоспис за нашия близък - съвети и насоки

Верига хосписи "Сердика"

Ако имате въпроси или желаете да ни посетите, моля попълнете формата за контакт или ни се обадете!

тел : 0884 500 000