fbpx

Хосписът предлага грижи за вашите близки 24/7

[fusion_builder_container type=“flex“ hundred_percent=“no“ equal_height_columns=“no“ menu_anchor=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““ background_color=““ background_image=““ background_position=“center center“ background_repeat=“no-repeat“ fade=“no“ background_parallax=“none“ parallax_speed=“0.3″ video_mp4=““ video_webm=““ video_ogv=““ video_url=““ video_aspect_ratio=“16:9″ video_loop=“yes“ video_mute=“yes“ overlay_color=““ video_preview_image=““ border_color=““ border_style=“solid“ padding_top=““ padding_bottom=““ padding_left=““ padding_right=““][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=“1_1″ layout=“1_1″ background_position=“left top“ background_color=““ border_color=““ border_style=“solid“ border_position=“all“ spacing=“yes“ background_image=““ background_repeat=“no-repeat“ padding_top=““ padding_right=““ padding_bottom=““ padding_left=““ margin_top=“0px“ margin_bottom=“0px“ class=““ id=““ animation_type=““ animation_speed=“0.3″ animation_direction=“left“ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ center_content=“no“ last=“true“ min_height=““ hover_type=“none“ link=““ border_sizes_top=““ border_sizes_bottom=““ border_sizes_left=““ border_sizes_right=““ first=“true“][fusion_text]

Тези, на които се налага да настанят в хоспис свой близък, се интересуват не само от условията, които също са важни, но най-вече от вида и качеството на грижите в заведението. 

Откривайки подходящия хоспис след редица проучвания и търсене на информация, те искат да са сигурни, че поверявайки своя роднина на екипа в хосписа, ще могат да разчитат на всички онези грижи, които те самите не могат да им осигурят поради различни причини.

За какви пациенти са подходящи хосписните грижи?

В хосписа могат да бъдат настанявани не само възрастни, както в дома за стари хора. Възрастовата граница може да бъде и по-ниска, в зависимост от нуждата от помощ. Най-често хосписът е подходящ за:

  • хора с деменция;
  • пациенти, нуждаещи се от дългосрочни грижи, включително палиативни;
  • възрастни резиденти.

Грижата за пациентите се осъществява в различни направления: здравни, хигиенни, палиативни и рехабилитационни. Независимо какъв тип са грижите, те се полагат 24/7 индивидуално към  всеки пациент.

Какви грижи осигурява хосписът?

За всеки пациент, настанен в хосписа, са осигурени денонощно проследяване на състоянието и широк спектър от грижи.

Високопрофесионални здравни грижи

За хората над 65-годишна възраст, а и от други възрастови групи, сърдечно-съдовите и неврологичните заболявания, заболяванията на опорно-двигателния апарат и на дихателната система и др. изискват строг режим за прием на лекарства, различни манипулации, рехабилитация по индивидуален план. 

За тях, както и за онкоболни, пациенти на легло и страдащи от деменция, екип, включващ лекари и сестри, както и болногледачи и рехабилитатори, а при нужда и психолог, осигуряват постоянен контрол. Всички дейности по навременното вземане на лекарства, измерването на кръвното налягане, различните вливания, обработка на рани и др., съчетани с внимателно отношение, помагат на пациентите да подобрят състоянието си или да го стабилизират. 

Поддържането на личната хигиена, което е трудно в домашни условия, в хосписа се поема от болногледачите, както при необходимост те оказват и помощ при хранене.

Удобства в ежедневието

В хосписа са осигурени комфортни битови условия, като пациентът може да бъде настанен в единична, двойна или в стая за интензивна грижа. Всяка стая е със санитарен възел, с удобно легло, подходяща мебелировка, интернет и кабелна телевизия.

За рехабилитационните процедури е предназначена специална зала, а на разположение на пациентите има площадка за раздвижване.

Желаещите да почиват могат да се отдадат на четене на книга, арт терапия, настолни игри или да релаксират на откритата тераса. Осигурен е и салон за красота, както и възможност за посещение на интересен семинар.

Здравословна храна

Особено внимание в хосписа се отделя на храната, която е пълноценна и приготвена от здравословни продукти. За пациентите с нужда от диета се приготвя специално меню.

За да бъде семейството спокойно, че техният близък е на безопасно място, особено страдащите от деменция, в хосписа е осигурено 24/7 видеонаблюдение.

Когато медицинските грижи в хосписа се допълнят с подкрепа на личността, тогава наистина пациентите ще се почувстват по-спокойни емоционално и ще могат да овладеят по-лесно симптомите на заболяването си или да контролират болката.

Вижте още за Хоспис за парализирани хора и хоспис за онкоболни хора.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Други статии

Как да се грижим за парализиран роднина

Как да се грижим за парализиран роднина

Грижата за парализиран роднина може да бъде предизвикателство, което изисква много търпение, отдаденост и знания. Освен емоционалната подкрепа, която е необходима, е важно да се